Kategorije proizvoda Brendovi Proizvodi prema namjeni
VRSTE PROIZVODA / ATHMER / SAMOSPUšTAJUćE BRTVE / BRTVA ZA VRATA S DVOSTRUKIM RUBNIM UTORIMA
ATHMER
Brtva za vrata s dvostrukim rubnim utorima

Schall-Ex® L-8/30 WS

Kod sustava zvučno izoliranih vrata, dvostruko brtvljenje obično se koristi za obodne, spuštajuće i podne brtve. Drugi utor kod vrata s dvostrukim rubnim utorima ili kod ravnih vrata s dodatnim utorom obično je veoma uzak te zahtjeva najužu moguću spuštajuću brtvu posebice kad je debljina vrata svedena na najmanju veličinu.

Kako bi se pronašlo rješenje za ovaj problem, Athmer je razvio inačicu najuže brtve koja je trenutačno dostupna u njegovom asortimanu. S utorom veličine od 8 x 30 mm, nova spuštajuća brtva Schall-Ex® L-8/30 WS posebice je prikladna za korištenje kod dvostrukog brtvljenja.

Kao i njezina prethodnica Schall-Ex® L-15/30 WS, ova se brtva odlikuje paralelnim spuštanjem bez odstupanja unutarnjeg profila za sigurno brtvljenje u kutovima, kliznim otpuštanjem kojem nije potrebna potisna ploča u okviru i koje se prilagođava bez alata, i kompenzacijom nagiba. Nadalje, unutarnji profil, uključujući i silikonski brtveni profil, može se izvući čime se jamči optimalno rezanje na željenu veličinu kako bi se spriječilo propuštanje. Ako je potrebna zamjena brtvenog profila, ona se može obaviti bez uklanjanja spuštajuće brtve.

Uz zvučnu izolaciju razine od 49 dB, brtva u kombinaciji s primjerice Schall-Ex® L-15/30 WS nudi povećanu sigurnost za postizanje željene zvučne izolacije kod zvučno izoliranih vrata. Brtva Schall-Ex® L-8/30 WS prikladna je za zvučno izolirana vrata kao i za protupožarna vrata i vrata za vlažne prostore. S obzirom da je pri Institutu MPA ispitano milijun neprekidnih radnih ciklusa, ova spuštajuća brtva jamči visoki stupanj pouzdanosti i izdržljivosti.

PREDNOSTI

  • najuža brtva društva athmer za dvostruko brtvljenje za zvučno izolirana vrata visoke razine
  • 49 dB s razmakom od 7 mm
  • paralelno spuštanje, bez neusklađenosti unutarnje vodilice
  • uklonjiva unutarnja vodilica
  • kompenzacija nagiba
  • podešavanje bez alata

DOWNLOAD